Bästa festivalerna i Kanada

Ordet festival kommer från det latinska ordet “festi vale” och översätts ordagrant till “slutet på faste-månaden”. När faste-månaden hade sitt slut så var det dags för folket att komma samman och fira att fastan var över genom att umgås, äta god mat och dryck. Idag är festivaler ett stort kulturevenemang där temat kan skilja sig enormt men i grunden går ut på att föra människor samman för fest.

Denna listan har vi gått igenom festivaler som äger rum i Kanada som du bara inte får missa. Kanada har hundratals festivaler varje år och det kan vara svårt att hålla koll på alla kommande festivaler. Ska du resa till Kanada eller behöver inspiration så har vi här alltså de bästa tipsen för festivaler i Kanada som du bör besöka någon gång under din livstid. Läs vidare för att ta reda på mer!

Vancouver Celebration of Light – Vancouver

Vancouver Celebration of Light är världens största fyrverkeri-tävling som hålls under flera dagar i Vancouver under sommaren. Denna festivalen är dock mer än att bara titta på fyrverkerier då Honda sponsrar detta evenemang som är en stor folkfest där du hittar allt från street food, konserter, musik och olika tävlingar under festivalens gång. Festivalen är ett av Vancouvers största evenemang med en fyrverkeri-show du bara inte får missa.

Medans festivalen pågår under dagen kan du kika runt i staden där du hittar ett stot utbud av saker att göra. Besök matstånden där du hittar billig mat från världens alla hörn. Festivalen har ett stort antal uppträdanden under dagen du inte får missa. När solen gått ner startar fyrverkerierna. Bästa platserna att se denna magiska föreställning består av second beach, English Bay samt Vanier Park där du har bästa utsikten.

The Calgary Stampede – Calgary

The Calgary Stampede är ett stort evenemang med cowboytema som har över en miljon besökare varje år. Festivalen pågår i 10 dagar och denna folkfest hålls i juli varje år. Festivalen är en blandning utav traditioner och kulturell mångfald. Denna festivalen är ett stort evenemang där det finns oändligt med saker att se och göra under dagen. Ta en promenad ner på stadens gator och njut av god mat och glada människor.

Festivalen består av Coca-cola-scenen som är en scen där du hittar uppträdanden och underhållning. Du får inte missa att köpa biljetter till Stampede rodeo och eftermiddags föreställningen där du får se cowboys rida på tjurar och en världskänd hästshow. Festivalen har ett stort utbud av saker att göra som tävlingar att delta i. Olika musikuppträdanden och motorkross föreställningar som du inte får missa. Definitivt något att ha med på din bucketlist.

Toronto International Film Festival – Toronto

Toronto International Film Festival klassas som en av världens största filmfestivaler och kan mäta sig med filmfestivaler som Cannes och Sundance. Detta stora evenemang äger rum i september som filmintresserade besökare från alla världens hörn kommer till för att hålla sig uppdaterade gällande filmvärlden och allt annat som kretsar runt festivalen. Ett flertal kritikerrosade filmer har haft sina premiärer på festivalen som Hotel Rwanda, American Beauty och the Big Chill.

Festivalen är en av de största inom film när det kommer till besökare med närmare en halv miljon filmintresserade som besöker festivalen varje år. Har du ett filmintresse är detta festivalen för dig. Festivalen har ett stort antal världskända regissörer från alla världens hörn som premiärvisar sina filmer under festivalen med stor prestige. Inne på festivalområdet finns det möjlighet till god mat och givetvis underhållning. Missa inte detta evenemang!

Montreal Jazz Festival – Montreal

Montreal Jazz Festival är en Jazzfestival som äger rum i juli/juli i Montreal. Festivalen har över 500 konserter där en tredjedel av dessa dessutom är gratis för den som är på en budget. Med över två miljoner besökare och 2 000 musikanter från runt 20 länder är detta ett av de större jazz-evenemangen i världen. Var beredd på att se de största namnen inom jazz under denna underbara festival som du inte får missa.

Canada Day Celebration

Den första juli är Kanadas nationaldag och består av stora festligheter. Firandet varierar på vart i landet du befinner dig men du kommer garanterat mötas av röda och vitklädda nationalfirande. Under denna festlighet kommer du få uppleva glada kanadensare och fest. Missa inte kanadensisk öl samt att titta på fyrverkerier som finns anordnat på olika platser runt om i landet. Det är värt att uppleva denna stora och maffiga dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Festivaler har börjat få bättre lineups

Någon gång i livet så kommer vi alla, förmodligen, att besöka någon typ av festival. Förr i tiden var det…

Mest kända festivalerna i världen

Det finns ett otroligt stort utbud av festivaler världen över med musikfestivaler, matfestivaler, dansfestivaler, kulturfestivaler.. allt som man kan tänka…

Bästa festivalerna i USA

Att åka på festival är någonting som många drömmer om och det finns otroligt många att välja på. Det är…

Bästa festivalerna i Tyskland

Festivaler kommer i olika format och teman där det finns över 10 000 festivaler att välja mellan i endast Tyskland.…