Bästa festivalerna i Tyskland

Festivaler kommer i olika format och teman där det finns över 10 000 festivaler att välja mellan i endast Tyskland. Detta kan göra det svårt att hitta den festival som passar dig och dina intressen bäst när du vill ge dig iväg på en resa för att uppleva nya saker . Befinner du dig i Tyskland så finns det ingen bättre tid att engagera sig i landets kultur och nöjen.

Här hittar du en lista med de bästa festivalerna du bara inte får missa när du besöker Tyskland. Vi har letat runt bland de populäraste festivalerna och sedan skapat denna lista med event som du bara inte får missa. Med en blandning mellan kultur och firande kommer du här hitta festivalerna med riktig tysk festivalanda. Du hittar festivaler med allt från öl, filmer och böcker där du kan få nya upplevelser.

Berlin International Film Festival

Berlin International Film Festival är världens andra största filmfestival efter Cannes. Till skillnad från den franska konkurrenten som tar plats i Cannes så behöver du inte få en inbjudan för att kunna delta i festivalen då vem som helst kan köpa en biljett via de olika återförsäljarna. Festivalen är ett oerhört stort evenemang där besökarna har över 400 filmer att välja mellan där det finns filmer av både europeiskt och internationellt ursprung.

Festivalen har årligen över 500 000 besökare från världen över där det finns filmer att välja mellan från en bra blandning av kategorier. Med detta stora antal besökare är festivalen klassad som den största filmfestivalen baserat på besökare. Filmskapare tävlar här om att placera sig bland de topp 20 bästa filmerna på festivalen för att ta hem guld eller silverbjörnar som priserna består av. Detta är en festival för filmälskare.

Oktober Fest

Öl, öl och ännu mera öl är vad du kan förvänta dig på denna stora folkfest. Festivalen har nämligen öl som tema där det går ut på att umgås, ta del av den tyska kulturen via mat och människor och upplevelser. Festivalen hålls i slutet av september och början på oktober i München i Bayern. Denna festival startade redan 1810 och har vuxit till att idag kallas världens största folkfest.

Festivalen pågår i hela 16 dagar och ölen serveras i stora enliterskannor, bryggd på klassiskt tyskt vis, där ölen endast får komma från bryggerier runt om i München. Öldrickandet sker i särskilda tält som byggs upp och kan rymma upp emot 10 000 gäster och kan ta två månader att resa. Under oktoberfesten bär kvinnorna traditionellt Dirndl och männen traditionellt ska bära Lederhosen, vilket fortfarande är ett vanligt förekommande fenomen bland gästerna.

Leipzig bokmässa

Leipzigs bokmässa är den andra största i Tyskland efter bokmässan i Frankfurt. Mässan pågår i hela fyra dagar i Leipzig Trade Fairground, som finns i den norra delen av Leipzig. Mässan är den första stora festivalen av sitt slag och har en stor påverkan på bokindustrin då många författare väljer att först publicera sina verk under festivalen. En utmärkt festival för den som älskar böcker och vill hålla sig uppdaterad.

Under de fyra dagarna som festivalen pågår så finns det över 1 800 evenemang som man som gäst kan titta på både i festivalens lokaler och runt om i staden. Detta gör det till ett av de största eventen i hela Europa av sitt slag. Leipzig var den första mässan som såg hur stort det skulle bli med ljudböcker och tog även detta till mässan. Mässan har över 150 000 deltagare varje år.

Festival Mediaval

Festivalen har ett medeltida tema där du hittar allt från svärdsdueller, bågskytte och allt annat du kan tänka dig vara inräknat i en medeltida miljö. Denna stora medeltida festival utspelar sig i Selb som ligger nära den tysk-tjeckiska gränsen. Festivalen klassas även som Europas största medeltida musikfestival. Detta är en annorlunda festival som passar både vuxna som barn, då det finns något för alla inne på festivalområdet. Starkt rekommenderat.

Africa Festival

Denna festivalen tar plats i Würtzburg som årligen har det största firandet av Afrikas musik och kultur i hela Europa. Det är totalt fyra scener med hundratals musikanter, dansare och afrikansk underhållning av olika slag. Tusentals besökare deltar i denna festival årligen där man kan komma över dagen eller ta med sig ett tält för att övernatta. Detta är en spännande festival om du vill lära dig mer om den afrikanska kulturen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Festivaler har börjat få bättre lineups

Någon gång i livet så kommer vi alla, förmodligen, att besöka någon typ av festival. Förr i tiden var det…

Mest kända festivalerna i världen

Det finns ett otroligt stort utbud av festivaler världen över med musikfestivaler, matfestivaler, dansfestivaler, kulturfestivaler.. allt som man kan tänka…

Bästa festivalerna i Kanada

Ordet festival kommer från det latinska ordet "festi vale" och översätts ordagrant till "slutet på faste-månaden". När faste-månaden hade sitt…

Bästa festivalerna i USA

Att åka på festival är någonting som många drömmer om och det finns otroligt många att välja på. Det är…