Bästa festivalerna i USA

Att åka på festival är någonting som många drömmer om och det finns otroligt många att välja på. Det är något speciellt med att åka iväg ett gäng kompisar för att uppleva den totala eufori som uppstår när man står i ett hav av människor och skriker med till sina favoritlåtar. Inte bara det, festivaler är ett ypperligt tillfälle att knyta kontakter och skapa minnen för livet med dem du älskar.

USA är känt för sina extravaganta festivaler som är något utöver det vanliga. Många stora artister bor i USA och artisterna som bokas till dessa festivaler är oftast välkända världen över – därför bör du ta dig till en festival i USA. Festivalerna innefattar olika typer av musik och genom ett par klick så kan du hitta någon festival som faller dig i smaken både när det kommer till miljö och artistbokningar.

Coachella

Det är knappast någon som har missat den extremt hypade festivalen Coachella som personer ifrån hela världen kommer till. Coachella är en musikfestival som fått sitt namn efter Coachella Valley och den hålls årligen på Empire Polo Fields i Indio som ligger i Kalifornien och det är många kändisar som varje år åker dit. Det är en tvådagarsfestival där det även pågår extremt många fester runt om själva festivalen som är roliga.

På Coachella kan du förvänta dig både elektronisk musik, rock och hiphop så det finns garanterat någonting för de flesta musikälskare. Det går inte att campa vid denna festival så det är klokt att ta in på hotell, och glöm inte att boka detta i god tid då de snabbt blir fullbokade. Artister som uppträtt på Coachella är bland annat Beyonce, Cardi B och Eminem som alla är riktigt stora namn.

Burning man

Burning man är något utav ett fenomen då det är otroligt svårt att få biljetter till denna festival och arrangörerna vill helst hålla det lite hemligt. Trots detta har denna festival blivit världskänd och det är många kändisar som åker dit för att festa och njuta av atmosfär och musik. Festivalen hålls i Black Rock Desert i Pershington County som ligger i norra Nevada. Burning man pågår under en veckas tid mellan augusti-september.

Allting som du ser på Burning man är skapat utav besökarna, allt ifrån konstinstallationer till byggnader och konserter. Under denna festival så fungerar inte pengar utan festivalen går ut på att man ska utbyta tjänster och gåvor för att köpa någonting. Varje år har Burning man ett tema och under 2018 så är temat “I Robot” som då kommer speglas i besökarnas konstellationer och uppbyggnaden av staden i öknen under den veckan.

Lollapalooza

Lollapalooza är en riktigt ikonisk festival som varje år hålls i Chicago. Här kan man höra allt från elektronisk musik till hiphop, pop, rock, rap och så vidare – någonting för alla med andra ord. Denna festival äger rum under fyra dagar och det är många nya stjärnskott som uppträder på denna festival. Det uppskattas att det är runt 100 000 personer som besöker festivalen per dag så det räknas som en av de största festivalerna.

Lollapalooza är en otroligt häftig festival som alla måste ha upplevt minst en gång i sitt liv och har funnits med sedan 1991. I år, alltså 2018 kan du se världsartister som Bruno Mars, Travis Scott, The Weeknd, Lykke Li, Camila Cabello och många, många fler. Festivalen hålls i Grant Park i Chicago som ligger i hjärtat av staden, alltså är det väldigt lätt att ta sig till festivalen kommunalt.

Electric Daisy Carnival

Electric Daisy Carnival, också kallad EDC, är en sprakande festival som hålls i Las Vegas, så med andra ord så är det en rejäl upplevelse. Detta är en världsberömd dansmusikfestival som grundades år 1997 som en lagerfest i Los Angeles. Denna festival är perfekt för dig som vill träffa nya människor och ha det riktigt kul då festivalen varje år lockar runt en miljon personer på fyra olika kontinenter.

Andra kända festivaler i USA

Det råder inget tvivel om att det finns en hel del spektakulära festivaler att besöka i USA. Ultra music festival är också en utav dem som är världskänd och denna festival hittar du i Miami, Florida där välkända DJ:s spelar sin absolut bästa elektroniska musik. Lightning in a bottle är också en grym festival i San Fransisco, Kalifornien för den som vill campa i tre dagar där det förutom musik finns exempelvis yoga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Festivaler har börjat få bättre lineups

Någon gång i livet så kommer vi alla, förmodligen, att besöka någon typ av festival. Förr i tiden var det…

Mest kända festivalerna i världen

Det finns ett otroligt stort utbud av festivaler världen över med musikfestivaler, matfestivaler, dansfestivaler, kulturfestivaler.. allt som man kan tänka…

Bästa festivalerna i Kanada

Ordet festival kommer från det latinska ordet "festi vale" och översätts ordagrant till "slutet på faste-månaden". När faste-månaden hade sitt…

Bästa festivalerna i Tyskland

Festivaler kommer i olika format och teman där det finns över 10 000 festivaler att välja mellan i endast Tyskland.…