De första stora festivalerna i världen

Människor i sin natur älskar att samlas på olika platser och uppleva saker tillsammans. Något som alltid varit populärt är festivaler där man kan träffa nya människor och få nya upplevelser. Det finns idag oändligt många festivaler att välja mellan runt om i världen där temat kan variera starkt när det kommer till vad festivalen har att erbjuda. Allt från mat, musik och traditioner eller helt enkelt nya upplevelser lockar till olika evenemang.

Med ett stort utbud av underhållning i alla dess former kan det vara svårt att hitta en festival som passar just dig. Vi har därför tagit fram en lista med de största festivalerna så att du ska få lite inspiration om var ditt nästa resmål ska bli. Det är viktigt att våga ta steget ut i världen och få nya intryck och upplevelser. Läs vidare för att få inspiration!

Burning Man – Black rock desert, Nevada

Det är svårt att beskriva med ord vad det är för galenskap som försiggår på denna festival. Burning Man har ett musiktema i grunden men det är så mycket mer än bara en musikfestival. Festivalen startade 1986 då två vänner byggde en människofigur i trä och tog ner den till stranden och tände på. Nyfikna förbipasserande stannade upp för att titta på detta spektakel och detta blev starten till en av världens största musikfestivaler.

Figuren växte allt större, likaså deltagarantalet. Festivalen äger nu rum i Nevadas öken och 2017 hade festivalen hela 70 000 deltagare. Festivalen är numera en galen blandning mellan konst, musik och ett post-apokalyptiskt tema med ett tight nätverk av besökare från världen över. Det har blivit en plats där man kan njuta av likasinnade och uttrycka sig fritt visuellt. Mot festivalens slut bränner man upp träfiguren och festivalens användare försvinner utan att lämna ett spår.

Carnival – Rio de Janeiro, Brasilien

Karnevalen i Rio de Janeiro är utan tvekan den största festivalen i världen. Carnival är ansedd som den bästa festivalupplevelsen i världen då den attraherar uppemot 5 miljoner besökare varje år där ungefär en halv miljon av dessa är besökare är från andra länder som kommit för att uppleva detta spektakel. Carnival är ett religiös firande samt att man firar in slutet på den långa varma brasilianska sommaren genom fest och skratt.

Festivalen är en stor folkfest där man kan uppleva allt från mat, kultur och dans. Stadens 40 skolor ställer upp med lag där eleverna har skapat sina egna dräkter och tävlar i samba mot andra skolor där det är prispengar och stor ära inblandat. Tävlingen sker i Rios gigantiska Sambadrome där åskådarna betalar stora pengar för att få se toppskolorna tävla. Tävlingen har över 70 000 besökare. Missa inte detta om du är på plats!

Harbin international snow and ice festival

Festivalen äger rum i nordöstra Kina där klimatet är betydligt kallare då man tar emot kalla Sibiriska vindar. Festivalen startar den 5 januari och pågår i en hel månad. Festivalens tema är isskulpturer. Trots det kalla klimatet lockar festivalen ett stort antal besökare varje år. Varför, kan man fråga sig? Då hela staden deltar i festivalen är det en stor folkfest med mat, konst och nya intryck för besökaren.

På festivalen kan du hitta några av världens största isskulpturer från kända konstnärer världen över. Det är en mäktig känsla att se dessa enorma konstverk som otroligt nog är byggda enbart av snö och is. Festivalen ger en magisk känsla som bara går att uppleva på plats. Festivalen består av två utställningsområden. Sun island är ett område kring Songua-floden där du hittar utställningarna med de största isskulpturerna från festivalen.

La Tomatina – Valencia, Spanien

Festivalen kan beskrivs som världens största matkrig. Festivalen startade redan 1945 och det sägs att under en parad började ett gäng ungdomar kasta tomater på de deltagande som resulterade att ett fruktstånd blev förstört med krossad frukt överallt. Festivalen var dock bannlyst under större delar av 50-talet men är nu en av världens kändaste. Festivalen går ut på att man kastar tomater på varandra där det finns vissa regler att följa.

Songkran – Thailand

Songkran är ett firande i samband med det asiatiska nyåret. Festivalen kan beskrivas som världens största vattenkrig där deltagare införskaffar vattenballonger och vattenpistoler och krigar på gatorna. Detta är ett stort firande, där Chiang Mai har ett av de bästa firandena enligt många. Festivalen är en stor folkfest med streetfood och interaktioner med kulturen som landet har att erbjuda. Du kommer garanterat bli blöt om du deltar i denna festival!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Festivaler har börjat få bättre lineups

Någon gång i livet så kommer vi alla, förmodligen, att besöka någon typ av festival. Förr i tiden var det…

Mest kända festivalerna i världen

Det finns ett otroligt stort utbud av festivaler världen över med musikfestivaler, matfestivaler, dansfestivaler, kulturfestivaler.. allt som man kan tänka…

Bästa festivalerna i Kanada

Ordet festival kommer från det latinska ordet "festi vale" och översätts ordagrant till "slutet på faste-månaden". När faste-månaden hade sitt…

Bästa festivalerna i USA

Att åka på festival är någonting som många drömmer om och det finns otroligt många att välja på. Det är…