Festivaler i Sverige och världen

Festivaler är något som ska kopplas ihop med lycka, glädje och musik, där en stor grupp människor som älskar musik samlas och skapar gemenskap. Det finns olika teman för de olika festivalerna och det är inte alltid en festival måste handla om just musik. Det som många förknippar med festival är att man ska tälta i en ganska så smutsig miljö. Detta har dock förändrats med åren och festivaler har fått en annan innebörd.

På denna sajt kommer du att kunna läsa om de populäraste festivalerna både i Sverige och i Europa. Vi har gjort denna guide för att du lätt ska kunna hitta vilken festival som passar just dig. Gemensamt för samtliga festivaler är att det viktigaste är att ha roligt tillsammans med sina vänner för att skapa ett riktigt härligt minne för livet. Vi hoppas att du ska hitta någon festival som passar dig!

De största festivalerna i Sverige

Summerburst är kanske en av Sveriges populäraste festivaler på sommaren. Just Summerburst kan du hitta i ett par städer, vilka är Göteborg och Stockholm. Det är svårt att missa då det skrivs om festivalen på bloggar och andra sociala medier när det närmar sig. Här spelas massor av housemusik och stämningen är alltid på topp. På denna festival kan du få chansen att se stora DJ-stjärnor som Ingrosso och Axwell.

En annan populär festival i Sverige är Sweden Rock. Denna festival har funnits sedan flera år tillbaka och genererar ständigt mycket publik. Denna festival passar dig som älskar rock och hårdrock och om du har tur det året du ska dit spelar stora stjärnor som Iron Maiden och Ozzy Osbourne. Detta är en festival som anordnas i början av juni så passa på att boka dina biljetter i tid.

Fler festivaler i Sverige

En annan stor festival som alltid är i Göteborg är Way Out West. Detta är helgen där samtliga stockholmare blir göteborgare. På denna scen spelar alltid stora stjärnor och vill du se dina favoritartister, ja då är det möjligt att dem spelar på just Way Out West! Även denna festival nämns ständigt på sociala medier och är populär i den yngre generationen. På denna festival har du en blandning av musik.

Några mindre festivaler i Sverige som också drar mycket folk och som verkligen är värda att nämnas är Emmabodafestivalen och Queens of Pop, vilken är en ny festival att lägga på minnet. Sedan finns även Storsjöyran i Östersund för alla norrlänningar som brukar vara populär. Det ska alltså inte vara några större problem att finna en festival som kan passa dig. I Sverige har vi flera alternativ att välja mellan.

Festivaler utomlands

För den modige som vill vidga sina vyer och testa sina gränser finns det även festivaler utomlands. Ett perfekt sätt att skapa minnen för livet med sina vänner. I Europa finns det flera populära festivaler som varje år blir mer och mer populära. Allt fler vågar även åka utomlands för att testa på och se hur det är på andra festivaler utanför Sveriges gränser. Vilka är då de populäraste festivalerna utomlands?

I Barcelona finner man en festival vid namn Primavera Sound. Denna härliga festival drar årligen flera hundratusentals besökare och staden fylls med storslagen musik och andra aktiviteter. Det är även på denna festival som man kan lyssna på den allra nyaste musiken som finns ute på marknaden. Varför inte slå två flugor i en smäll och både sola och bada och njuta av staden medan man njuter av musik?

Roskildfestivalen

En mycket populär och omskriven festival som i flera år har dragit mycket folk är Roskildefestivalen. Detta är Danmarks motsvarighet till den svenska före detta Hultsfredsfestivalen som vi tidigare hade i Sverige. Detta är en återkommande höjdpunkt för samtliga musikälskare och väl värd ett besök. Denna festival pågår under fyra dagar och det spelas en salig blandning av olika musikstilar. Här kan du garanterat hitta något som passar dig.

Tomorrowland

Kanske kan denna klassas som den allra största och mest omtalade festivalen i världen. Tomorrowland är ett återkommande arrangemang i Belgien där du kan se de allra största DJ-världsstjärnorna på scen. Det är en festival där house och annan elektronisk musik spelas. Temat för denna festival är alltid sagotema och innehåller mycket ljuseffekter och en god stämning bland alla musikälskare. Har du möjlighet att någon gång besöka denna festival, ta chansen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Festivaler har börjat få bättre lineups

Någon gång i livet så kommer vi alla, förmodligen, att besöka någon typ av festival. Förr i tiden var det…

Mest kända festivalerna i världen

Det finns ett otroligt stort utbud av festivaler världen över med musikfestivaler, matfestivaler, dansfestivaler, kulturfestivaler.. allt som man kan tänka…

Bästa festivalerna i Kanada

Ordet festival kommer från det latinska ordet "festi vale" och översätts ordagrant till "slutet på faste-månaden". När faste-månaden hade sitt…

Bästa festivalerna i USA

Att åka på festival är någonting som många drömmer om och det finns otroligt många att välja på. Det är…