Mest kända festivalerna i världen

Det finns ett otroligt stort utbud av festivaler världen över med musikfestivaler, matfestivaler, dansfestivaler, kulturfestivaler.. allt som man kan tänka sig. Människor har alltid älskat att samlas för att fira, och festivaler är ett perfekt tillfälle för detta. Runt om i världen finns det glädjerika festivaler som varje år lockar tusentals människor att delta. Oavsett om man vill lyssna på bra musik eller slänga tomater på okända så finns det garanterat en festival att besöka.

Många förknippar utlandsresor med att åka till en stor hotellresort för att ligga på stranden och sola sig i värmen, men det finns så mycket mer än bara stränder att upptäcka. Överallt finns det kulturella upplevelser och festivaler att ta del av. Nästa gång du bokar en resa bör du definitivt kolla upp vilken festival som pågår i området under den tiden, det finns helt enkelt festivaler man inte bör missa.

Festivaler där du får klä ut dig

En otroligt populär festival sker i månadsskiftet mellan oktober och november varje år i Mexiko. Då firas nämligen Dia de los Muertos och under Dia de los Muertos så klär man upp sig i vita kläder, gärna dekorerade med blommor och målar sina ansikten som skelett för att hedra de döda. Festivalen är en färgstark upplevelse som är starkt kulturellt betingad i landet och firandet pågår samtidigt som vår allhelgonsdag.

En annan festival som du kan klä ut dig på är Oktoberfest som pågår i Tyskland vid månadsskiftet mellan september och oktober. Ta på dig dina bästa bayerska kläder och tyska folkdräkter för nu ska det drickas öl, Oktoberfest är helt enkelt världens största ölfestival. Att klä sig i traditionella kläder samtidigt som man dricker öl är ett måste när du besöker denna festival. Oktoberfest är definitivt den perfekta festivalen för att umgås.

Festivaler där du kastar saker

Har du hört talas om La Tomatina i Spanien? La Tomatina är en festival som är otroligt populär och som är känd över hela världen där huvudsyftet med La Tomatina är att kasta tomater på sina vänner och på främlingar. Besök staden Buñol sista onsdagen i augusti och förberedd dig på att se ut som ketchup. Runt 30 000 – 40 000 besökare besöker årligen La Tomatina och runt 120 ton tomater används.

Vill du inte bara kasta rött utan även andra färger så ska du besöka Holifestivalen i Indien. Holi är en riktig färgfestival där man firar att vintern äntligen är över och våren är på framfart. Man firar det helt enkelt genom att kasta färg på varandra och upp i luften, så bär gärna en vit t-shirt så att du kan se ut som en härlig regnbåge efter festivalens slut.

Se saker sväva i luften

Om du vill se vackra saker sväva i luften så ska du besöka Lantern festival i Chiang Mai i Thailand. I slutet av november så pågår denna vackra festival i norra delen av landet där man släpper upp tusentals med ljuslyktor som får sväva fritt mot himlen. Hela himlen lyses upp som tusentals stjärnor av de fina lyktorna. Lantern festival är en mer lugn och stilla festival men otroligt fin.

Något lite större som svävar upp mot himlen är de hundratals färgglada luftballongerna i Albuquerque International Balloon festival som pågår i Albuquerque i USA. Albuquerque International Balloon festival är världens största festival för luftballonger. Tusentals människor samlas för att antingen sväva iväg i luftballongerna eller för att ståendes nere på marken se hur himlen täcks av dessa vackra färdmedel. Denna något udda men fina festival pågår i oktober varje år.

För alla hungriga

Om du är hungrig eller helt enkelt bara matintresserad så får du inte missa Mistura Food Festival i Peru. Festivalen hålls i september varje år och är en av världens allra största matfestivaler. Mistura Food Festival lockar kockar från världens alla hörn att komma till Peru för att laga mat och njuta av den matfest som pågår tillsammans med alla tusentals besökare. Mistura Food Festival är himmelriket för dina smaklökar.

För alla musikälskare

Alla musikälskare känner säkert till den enormt populära festivalen Tomorrowland. Tomorrowland pågår varje år i Belgien under tre dagar i juli och lockar tusentals dansanta besökare. Musiken som spelas är EDM som består av många genrer såsom house, techno, trance och breakbeat. Housemusik blir bara allt mer populärt världen över och festivalen bara växer. På Tomorrowland spelar världens bästa DJ:s sina senaste hits för en vild publik under världens största musikfest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Festivaler har börjat få bättre lineups

Någon gång i livet så kommer vi alla, förmodligen, att besöka någon typ av festival. Förr i tiden var det…

Bästa festivalerna i Kanada

Ordet festival kommer från det latinska ordet "festi vale" och översätts ordagrant till "slutet på faste-månaden". När faste-månaden hade sitt…

Bästa festivalerna i USA

Att åka på festival är någonting som många drömmer om och det finns otroligt många att välja på. Det är…

Bästa festivalerna i Tyskland

Festivaler kommer i olika format och teman där det finns över 10 000 festivaler att välja mellan i endast Tyskland.…