Musikfestivaler Handlar Inte Bara Om Musiken

Sedan några år tillbaka så har vi börjat att se att allt fler musikfestivaler har anordnats på en årlig basis. Detta är för att allt fler har fått upp ögonen för den typen av musik som DJ:s kan producera. Detta har gjort så att festivalerna i sig har ändrats ganska drastiskt och nu handlar det mer om en helhetsupplevelse än vad det handlar om själva musiken.

 

Det finns självklart även de musikfestivaler som har sett denna utveckling och istället valt att satsa på mer nischade festivaler så som hårdrock, metall eller pop. Detta är för att de vill vända trenden till att festivaler ska handla om de största och bästa banden i genren och de som åker dit för att se dem är fans som älskar dem över allt annat.

 

Festivaler bygger ett eget samhälle

Om man någon gång valt att åka iväg på en musikfestival så inser man att det inte enbart är musiken som gör att man svävar på moln, utan det är istället allting runtomkring. När man kommer fram till platsen där festivalen ska vara är det många som väljer att bygga upp ett litet ”samhälle”, en plats där många likasinnade sätter upp sina tält för att umgås om kvällarna och mellan alla de stora akterna.

 

Dessa samhällen kan komma i alla former och det är inte sällan det finns många som valt att utgå från ett tema, så som superhjältar eller 80-talet. Detta har gjort så att många festivalbesökare ser denna festivalen som ett sätt att bryta sig ur den vardagliga tristessen och istället fokusera på att umgås med människor man tycker om och att man också kan gå och se sina favoritartister uppträda.

 

Se till att hålla hälsan i åtanke

När man är iväg på en musikfestival så är det många som går hårt in på att festa och glömmer delvis bort att både sova och äta. Detta gör att många direkt blir sjuka när de återvänder hem och landat i det normala livet. Det är alltid viktigt att hålla koll på sin hälsa så att man inte lider onödigt stor risk till att insjukna och må dåligt. Detta gör man enklast genom att hålla koll på sin egen vätskenivå, både gällande vatten och alkohol. En tumregel brukar vara att man ska dricka vartannat vatten, även om det är många som väljer att undvika detta. Man ska även se till att fylla på med mat med jämna mellanrum, och då menar vi inte snabbmat utan mat som faktiskt ger dig rikligt med energi och gör dig mätt.

 

Någonting som oftast inte nämns som en faktor för att insjukna är sömnen. Att sova mindre än vanligt när man är iväg på festivaler får man nog anse som vanligt, men att bara sova 4–5 timmar om dagen är väldigt dåligt för dig. Om du ser till att alltid få mellan 6–8 timmar nattsömn så kommer du märka att du mår mycket bättre och att din energinivå är stabilare under hela dagen.

 

Man ska även se till att ta väl valda pauser under dagen för att fylla på energinivån så att man inte är i full gång hela tiden. Detta kan man göra genom att till exempel ta fram sin mobil och spela på ett online casino (läs t.ex. mer här) eller scrolla igenom sina sociala medier. Efter att du har laddat upp batterierna så är det bara att ge sig ut i dimman igen och förhoppningsvis ha den bästa tiden i ditt liv med dina nära och kära.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Spela med de nordiska gudarna!

Vem hade inte velat ge sig ut på ett äventyr i ren nordisk krigaranda och stå upp emot olika gudar,…